Selecteer een pagina

Veel mensen hebben last van hun oren na het zwemmen, douchen of sporten met water. Naast een pijnlijk gevoel kun je nog lang last hebben van een verstopt oor. Bij kinderen is dit probleem ook vaak voorkomend. Als je gevoelig bent voor water in de oren, is de kans op een oorontsteking ook groter.

Om dit alles te voorkomen is het handig om tijdens de wateractiviteiten zwemdoppen in te doen. Zo voorkom je dat er water in je oor komt en zal je de gevolgen daarvan niet meemaken. Dit is niet alleen handig tijdens het zwemmen, in bad of in de douche, maar ook tijdens intensieve sporten als zeilen, waterpolo en waterskiën.

De voordelen van zwemdopjes

Zwemdopjes bieden vele voordelen. De oordoppen worden gevormd naar jouw oor, zodat er geen water meer binnen kan komen. Daarnaast zijn de oordoppen zo ontworpen dat je nog wel kan praten met de mensen om je heen.

Zwemdoppen houden niet alleen water buiten je oor, maar ook het chloor dat in het water zit. Zo bescherm jij je oren voor bacteriën. De oordoppen vormen zich naar jouw oor, waardoor er geen drukkend gevoel ontstaat.

Verschillende oordoppen

Er zijn twee soorten oordoppen geschikt voor jouw zwemactiviteiten. De ene soort is een kant-en-klare, de ander wordt op maat gemaakt. De kant-en-klare oordoppen zijn universeel en kan iedereen gebruiken. Oordoppen op maat worden speciaal voor jou ontworpen, om de beste vorm en ervaring te garanderen.

Zwemoordopjes voor kinderen

Kinderen houden vaak van spelen in het water. Maar kinderen zijn vaak juist ook gevoeliger voor oorontstekingen en oorproblemen. Daarom is het voor kinderen ook aanbevolen om tijdens het zwemmen oordoppen te dragen. Voor kinderen is het handig om de oordoppen op maat te kiezen, zodat deze perfect in hun oren passen en bacteriën geen kans krijgen.