Selecteer een pagina

Het bestellen van een rouwkrans doe je veelal, als de overledene iemand was, die dicht bij jou stond, of een bekende van jou was.
Op het gebied van rouwkransen zijn verschillende invullingen te bedenken. Een krans is weliswaar per definitie rond, maar hoe de opvulling van de krans eruit komt te zien, daar zit veel verschil in. Eén en ander is afhankelijk van de situatie en voorkeur.

Rouwkrans voorzien van toef

Deze soort rouwkrans heeft aan de bovenzijde altijd een toef van witte bloemen. Dit zijn doorgaans de rouwkransen die op een stander worden geplaatst. De onderkant van de rouwkrans is hierbij niet voorzien van bloemen, maar is met groen materiaal bedekt.

Rouwkrans in subtiele kleurstelling

Een subtiel vormgegeven rouwkrans, die rondom is voorzien van pastelkleurige subtiele bloemen. In een dergelijke krans wordt veel groen verwerkt met daartussen kleine bloemetjes. Dit alles geeft een heel serene uitstraling. Dit soort kransen wordt vaak bij de kist van de overledene neergelegd.

Rouwkrans met meerdere kleuren

Een rouwkrans met veldbloemen kan heel goed passen bij iemand die echt genoot van het buitenleven. Vaak worden hier iets forsere kleurrijke bloemen toegepast, met groene elementen ertussen.

Stijlvolle rouwkrans

Net als bij een stijlvol rouwboeket, is het ook mogelijk een rouwkrans op een stijlvolle manier samen te stellen. Hierbij wordt gebruikgemaakt, van een verscheidenheid aan witte bloemen, die worden afgewisseld met meerdere groene bladsoorten.

Frivole rouwkrans

De meest in het oog springende rouwkrans, is vormgegeven met veel grote, kleurrijke bloemen. Groene accessoires zijn hierbij praktisch niet van toepassing. De hele krans is één grote bloemenzee. Er wordt weleens gedacht dat frivool niet hoort bij een uitvaart. Dit is sterk afhankelijk van de uitvaart en de nabestaanden. Sommige mensen zien een uitvaart als het onherroepelijke afscheid van een leven. Anderen kunnen het zien als de viering van het leven, dat de overledene heeft geleid.

Op het gebied van rouwkransen bestaat dus de mogelijkheid, een krans aan te passen aan de uitvaart van de overledene. Bij een ouder iemand past een stijlvollere krans, dan bij een jong iemand die het leven moet loslaten.

Als je een rouwkrans wilt uitbreiden met lint, dan is dat zeker mogelijk. Wil je er liever een persoonlijke brief aan vastmaken, of een kaart, dan is dat natuurlijk ook een optie. Bespreek je voorkeuren met een specialist op het gebied van rouwkransen. Zo weet je zeker, dat je met een gepaste rouwkrans voor de dag komt.

Bron: Wishflowers