Selecteer een pagina

Misschien is je vader of moeder steeds ouder aan het worden. Of misschien merk je aan jezelf dat je ouder wordt. In dat geval wordt de kans op ongelukjes steeds groter, dit kan best wel een eng idee zijn. Vooral als je in je eentje woont en de rest van je familie misschien niet in de buurt woont. Daarom kan je wellicht een personenalarmering aanschaffen. Hieronder wordt meer informatie gegeven over de personenalarmering. Ben je hier benieuwd naar? Lees dan snel verder.

Wat is een personenalarmering?

Een personenalarmering is als het ware een thuis alarm ouderen. Met personenalarmering kan je hulp inschakelen wanneer je alleen thuis bent en er een ongeluk is gebeurd of wanneer je je niet veilig voelt. Het is een alarmknop die je kan indrukken in geval van nood. Het grote voordeel hiervan is dat je altijd mensen kan bereiken voor hulp. 

Een personenalarmering is tegenwoordig verkrijgbaar als verschillende producten. De beste keuze is een horloge of een ketting waar een alarmknop in verwerkt zit. Een horloge of ketting heb je over het algemeen de hele dag door om je pols of nek. Hierdoor wordt het heel makkelijk om hulp in te schakelen, omdat je het altijd bij de hand hebt. Een mobiele telefoon heb je niet altijd in de buurt liggen. 

Hoe werkt het?

Personenalarmering bestaat uit twee dingen. Het eerste ding wordt ook wel een basisstation genoemd. Dit is de basis van je personenalarmering. Je zet het basisstation aan door de stekker in het stopcontact te stoppen. Er ontstaat dan een verbinding met een mobiel netwerk die je gekoppeld is aan een simkaart. Hierdoor kan je dus verbinding maken met mensen. Het tweede onderdeel is de alarmknop zelf. Je kan voor verschillende soorten alarmknoppen kiezen. Mensen kiezen vaak voor een horloge of ketting. Er zit daar dus een alarmknop op die je kan indrukken wanneer er zich een ongeval voordoet. 

Zo schakel je de hulp in van je contactpersonen. Alarmknop zit overigens ook op het basisstation zelf. Mocht je dus het horloge of ketting niet in de buurt hebben, kan je wellicht het basisstation bereiken. Wanneer je de alarmknop indrukt, worden de contactpersonen automatisch gebeld met de mededeling dat je hulp nodig hebt.

Het bestelproces

Je kan een personenalarmering makkelijk via het internet bestellen. Er bestaan verschillende abonnementen. Kijk daarom eerst naar welk abonnement het beste bij jou past. Vervolgens kan je de producten aanklikken zodat deze in je winkelmandje terecht komen. Na deze stap is het de bedoeling dat je jouw gegevens in gaat vullen. Denk aan contact- en betaalgegevens. 

Als het goed is, ontvang je daarna een ontvangstbevestiging op je e-mail. Daarin kan je nog even checken of alles klopt. Vervolgens wordt je bestelling verstuurd naar het opgegeven adres. Op het moment dat je alles binnen hebt gekregen, kan je het installeren. Vind je dit allemaal een beetje lastig? In dat geval kan je altijd vragen of er iemand in de omgeving is die je daarbij wil helpen. Zo kan je weer met een veilig gevoel thuis blijven wonen.