Selecteer een pagina

Iedereen in Nederland is wel bekend met het woord “basisverzekering” het is ook een woord wat vooral in deze tijd veel gebruikt wordt. Het hebben van een basisverzekering is daarom ook erg normaal. Bijna iedereen in Nederland heeft het wel. Maar een heel klein groepje die het niet heeft. Dit komt omdat ze misschien het niet kunne veroorloven. Omdat ze niet de financiële middelen hebben. Of mensen die nooit wat hebben. Toch is het veel verstandiger om geen risico te nemen en gewoon een verzekering afsluit. Zo voorkom je hoge rekeningen waardoor je misschien wel in de schulden kan komen te staan. Het hebben van een basisverzekering is ook niet super duur. Je krijgt er zelfs nog een deel van vergoed. Dit is voor veel mensen er fijn. Mensen die het dus niet breed hebben kunnen via deze weg toch nog zichzelf verzekeren tegen allerlei verschillende ziektes die je kan oplopen. 

Goed omgaan met je geld

Dit is voor veel jongeren een grote verantwoordelijkheid. Zo moeten jongeren meer letten op hun geld en worden ze meer bewust van het geld dat ze hebben. Het kan daardoor ook gelijk een grote les zijn voor jongeren om zo goed mogelijk met geld om te gaan. Ook krijgen ze een voorlichting op school om zo bewust na te denken wat ze met het geld kunnen doen, waar ze wat kunnen besparen (om bijvoorbeeld allerlei abonnementen stop te zetten wat je bijna niet gebruikt) of door simpelweg te werken. Alleen hoe zit het met belastingdienst? Dit is een vraag die veel mensen hebben. Iedereen die gebruik maakt van een zorgverzekering krijgt ook een zorgtoeslag. Zo kost de verzekering vaak veel minder. Dit maakt het dus ook voor iedereen mogelijk om een verzekering af te sluiten. Dat is natuurlijk super fijn. Er zijn namelijk ook veel mensen die weinig verdienen. Het is erg fijn dat deze mensen ook een zorgverzekering kunnen afsluiten. 

 

Zo is heel Nederland dus goed verzekerd. En dit is een groot verschil als je kijkt naar andere landen. Deze landen bieden dit niet aan. Hierdoor belanden veel mensen na een ziekte in enorme schulden. Deze schulden zijn vaak niet meer te overzien. Mensen die raken dan erg hard in de stress. En stress in natuurlijk nooit goed voor je. Daarom zijn veel mensen blij dat het hier in Nederland beter is geregeld. Scheelt een hoop kosten voor veel mensen. Vanaf je 18de moet je het namelijk allemaal zelf betalen. Je zorgverzekering je school en misschien nog wel meer dingen zoals, abonnementen, scooter of misschien al wel een auto. Doordat dit tot hoog in de prijzen kan oplopen is het van belang dat je hard werkt voor je geld. Er wordt nou namelijk veel geleend voor studenten wat al een schulden kan worden van boven de €50.000 euro als ze klaar zijn met school. Dit komt omdat je per maand wel een bedrag kan lenen van wel €1.000 euro per maand. Ben jij benieuwd naar de aftrekbaarheid zorgkosten? Kijk dan eens op de website van Rijksoverheid