Selecteer een pagina

Fysiotherapie is een belangrijk onderdeel van het herstelproces na een blessure of operatie. Het kan je helpen om weer op een goede manier te bewegen en pijn te verminderen. Maar wat kun je eigenlijk alleen doen en waar heb je hulp voor nodig in de fysiotherapie?

Alleen doen

Er zijn een aantal oefeningen die je zelf kunt doen om je herstel te bevorderen. Denk bijvoorbeeld aan het doen van rek- en strekoefeningen om je spieren soepel te houden. Ook kun je zelfstandig werken aan het verbeteren van je houding en balans. Dit zijn belangrijke aspecten die bijdragen aan een goed herstel en voorkomen dat klachten terugkeren.

Een andere behandelmethode die je zelfstandig kunt toepassen is shockwave therapie. Dit is een effectieve behandeling voor verschillende klachten, zoals chronische pijn, peesontstekingen en verkalkingen. Bij shockwave therapie worden er schokgolven door het lichaam gestuurd, waardoor de doorbloeding en stofwisseling in het aangedane gebied verbeteren. Hierdoor kan het lichaam sneller herstellen. In Maastricht kun je voor deze behandeling terecht bij Jahae fysiotherapie.

Hulp nodig

Naast de oefeningen die je zelf kunt doen, is het ook belangrijk om begeleiding te krijgen van een fysiotherapeut. Zij kunnen je helpen met het opstellen van een persoonlijk behandelplan en je begeleiden bij het uitvoeren van de oefeningen. Ook kunnen zij je adviseren over hoe je het beste kunt omgaan met je klachten in het dagelijks leven.

Een andere behandelmethode waarbij je hulp nodig hebt is dry needling. Dit is een effectieve manier om spierknopen (triggerpoints) te behandelen. Door middel van het inbrengen van een dunne naald in de spier, worden de spierknopen aangeprikt en ontspannen. Dit kan een verlichtend effect hebben op pijnklachten. Bij Jahae fysiotherapie in Maastricht kun je terecht voor deze behandeling.

Samen werken aan herstel

Het is belangrijk om te beseffen dat fysiotherapie een samenwerking is tussen jou en de fysiotherapeut. Door samen te werken en goed te communiceren over je klachten en doelen, kun je het beste resultaat behalen. Daarnaast is het ook belangrijk om zelf actief bezig te zijn met je herstel, door bijvoorbeeld de voorgeschreven oefeningen te blijven doen en je leefstijl aan te passen indien nodig.

Al met al is fysiotherapie een belangrijk onderdeel van het herstelproces en kan het je helpen om weer op een goede manier te bewegen en pijn te verminderen. Door zelfstandig oefeningen te doen en samen te werken met een fysiotherapeut, kun je het beste resultaat behalen. In Maastricht kun je terecht bij Jahae fysiotherapie voor onder andere shockwave therapie in Maastricht en dry needling.